Despre natura femeii

Femeia este unul din cele mai frumoase lucruri care există pe lumea asta. Indiferent cum este ea, înaltă sau scundă, slabă sau grasă, profundă sau superficială. Dintr-un anumit punct de vedere, între femei nu există nici o diferență, toate sunt… Femeia. De multe ori de neînțeles și misterioasă, surprinzătoare și plăcută. Frumusețea ei nu stă numai în fizic ci și în personalitate, în suflet, în esența ei femeiască. O vrajă care bărbaților le este necunoscută, dar care are puterea de a îi subjuga într-un mod atât de puternic încât nu se vor mai putea rupe niciodată de amintirea ei, de sentimentele pe care le au pentru ea. Să explici așa ceva, să cauți să găsești natura acestei vrăji, izvorul ei, este absolut imposibil. Totul trebuie luat ca atare, așa cum este, pentru că multe mistere își pierd farmecul atunci când rădăcinile le sunt descoperite. Și femeia este cel mai dulce mister, cel mai de luat în seamă.

Femeia poate provoca durerile cele mai adânci, fericirile cele mai năucitoare, trăirile cele mai complexe. Amețeala aceea ușoară de la început, pierderile rațiunii în multe din clipele petrecute alături de ea, toate te îndeamnă să rămâi “acolo”, sau, dacă trebuie să te depărtezi, te obligă să revii. Fără discuții, fără comentarii, fără împotriviri.

Divinitățile pălesc și se retrag în fața imaginii unei femei îndrăgostite. Sclipirea din ochii ei, lacrimile strălucitoare care îi pot brăzda chipul, zâmbetul amețitor care promite un întreg univers… toate câte țin de sentimentele care i se citesc pe chip fac să pălească cea mai expresivă icoană. Sunt atât de mulți cei care au înțeles rolul femeii în acest chin pe care îl numim viață! Sunt atât de mulți cei care au cântat-o, care au aruncat în depărtare și s-au lepădat de orice altă formă de divinitate. Zeii tuturor religiilor, adunați la un loc, nu au în ochi puterea unei femei, nu au expresivitatea ei, nu au capacitatea ei de a iubi și de a ierta.

Femeia este cel mai complex univers, sentimentele ei pot fi pustiitoare, iubirile ei nu pot fi stinse cu lacrimi, iar mâniile ei sunt mai înspăimântătoare ca furtunile zbuciumate ale oceanelor. Ochii ei pot arunca fulgere sau vrăji care fac pe oricine să uite orice altceva. Zâmbetul ei poate trezi demoni, poate înfierbânta nopțile geroase, iar atingerea ei poate vindeca răni adânci. Dar mai ales mânia… Am văzut de multe ori Femeia mânioasă. Cerurile se întunecă, norii sugrumă lumina soarelui. Părul ei vălurind parcă șuieră, mai înspăimântător ca șerpii veninoși din părul Meduzei. Buzele ei tremură, roșii de pasiune sufocată, de mândrie rănită… Mâinile crispate se pot transforma în arme letale, capabile să ucidă orice vis și orice speranță. Doar pentru că veneratorul nu s-a supus voinței ei.

Femeia este un lac limpede, cu ape adânci. Dar când apele din adâncuri sunt tulburate până și zeii olimpieni se înspăimântă. Devine mai sângeroasă ca o fiară, mai neclintită ca cel mai neclintit munte, mai aspră decât cel mai sălbatic viscol. Doar gesturile ei sunt suficiente pentru a răni, pentru a ucide. Și ultimul lucru pe care îl poți face este să cazi în genunchi, să te supui mâniei ei divine, să îți accepți soarta și să te jertfești pe altarele ei.

Este o voluptate aparte să cazi răpus de farmecele unei femei. Poți simți o plăcere nebună să o privești, să o stârnești, să cauți să îi devii stăpân fără a realiza că de fapt accepți jugul unei robii din care nu vei mai ieși niciodată. Privirile ei însorite, furtunile dezlănțuite în sufletul ei nu pot fi comparate cu nimic. Tristețile ei fac și cerurile să plângă, iar lacrimile ei sunt cea mai dulce băutură care ne-ar putea atinge buzele.

Atunci când îți dorești moartea cea mai dulce, suferința cea mai amară, aruncă-te în brațele femeii și dezlănțuie fiara. Imaginează-te dresor, minte-te că o vei putea îmblânzi, că o vei domestici și că o vei domina. Și apoi așteaptă, cu ochii închiși, să îți fie sfâșiat sufletul, să eliberezi din pieptu-ți cel mai agonizant geamăt…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s