Promisiune

Primul lucru pe care l-a făcut în acea dimineață a fost să îmi zâmbească. Ochii ei căprui sclipiră într-un mod ciudat, diferit de zilele trecute. Cu cât eram mai aproape de ea, cu cât eram mai mult împreună, cu atât mai dor îi era când nu mă aflam lângă ea. Părul îi era puțin ciufulit și îi acoperea fruntea dându-i un aer copilăresc. Totuși, buzele care tânjeau după sărutul meu o desconspirau, o arătau ca ceea ce este – femeie.

Mi-a cerut să îi fac o promisiune. Că voi fi alături de ea. Nu pentru totdeauna. Totdeauna de cele mai multe ori se arată a fi o perioadă mult prea îndelungată de timp. Sau, în cazurile rare, prea scurtă. De ce să risc să fac o promisiune care să acopere o diviziune temporală care în cele din urmă va fi scurtată prin încălcarea promisiunii? Și dacă totdeauna se va dovedi a fi prea puțin, aș putea să fiu alături de ea și fără angajamentul pe care mi l-a cerut.

Pleca. Pleca pentru o vreme, și ea nedefinită. Câteva zile, care ar fi trecut mai greu ca anii. Sau care ar fi trecut mai repede ca o clipă. Nu știu… eu încă mă zbat în eternitatea care mă apasă în absența ei. Nu știu dacă îmi este dor de ea, sau de mine, acel care sunt când sunt cu ea. Nu știu dacă îmi este dor de modul în care mă privește visătoare, sau de senzația pe care mi-o provoacă acea uitare de sine a ei.

Nu îndrăznesc să mă gândesc mult la asta. Oricum ar fi, în momentul în care va pleca definitiv tot eu voi fi cel consumat. Oricum ar fi, că îmi va fi dor de ea sau de mine… e același lucru, obiectul dorului în sine nu va schimba senzația de pierdere, de cheltuire. Dar mai este mult până atunci.

Aș vrea să am posibilitatea să împing această cheltuire până la absurd. Aș vrea să o strâng la piept în timp ce ghearele ei se strecoară în pieptul meu, pregătindu-se să sfâșie. Aș vrea să îi alung părul de pe gâtul alb, pe care, dezvelit astfel, să îl acopăr cu sărutări. Parfumul ei mi-ar deveni atunci cunoscut în mod esențial, la fel gustul ei… Mi-aș lăsa mâinile să îi cucerească trupul, să îl atingă, să caute pe tot cuprinsul lui izvorul vrăjii pe care a aruncat-o asupra mea.

Abia aștept să o revăd… abia aștept să o resimt. Abia aștept să o resărut, așa cum am făcut-o de atâtea ori, cu ochii închiși, pierdut în nopțile albastre și liniștite. Tresărea în somn, alteori tresăream eu, de teamă că se va trezi și mă va surprinde. Nu s-a întâmplat, și atunci, ochii mei rămâneau pironiți asupra ei până la zori, urmărindu-i linia trupului, curba coapselor, mișcările, tresăririle, chiar și visele.

Și așa s-a întâmplat de multe ori, de cele mai multe ori… când trupul ei, obosit de măcinare se lăsa pradă somnului, ochii mei se deschideau. Cu genele încercam să opresc sclipirile animalice care mă împingeau să mă reped asupra ei, să o devorez, să o torturez și mai tare decât o fac, și mai tare decât și-ar putea imagina. Și sclipirile, filtrate astfel, luminau îngerește iubirea pe cale să se nască în sufletul ei. De aceea îmi și zâmbește în fiecare dimineață. Pentru că sunt otrava și liniștea ei, îmi simte dorințele demonice și sentimentele pure, lăsându-mă să devin drogul pe care trebuie să îl soarbă în fiecare zi. Doar pentru a îmi păstra neatins de uitare chipul care curge prin venele ei.

De aceea mi-a cerut să îi promit…. I-am promis. După aceea, primul lucru pe care l-a făcut a fost să zâmbească și mai fericită.

Reclame

16 comentarii la “Promisiune

 1. Araceli spune:

  Una dintre melodiile mele preferate, uof e atat de adevarata in mesaj si traire. Am citit postul si indraznesc sa te rog sa nu te mai auto-torturezi pentru ca nu are sens. Cate seri am petrecut cu mine insami, incercand sa ma conving ca acela care a plecat si nu se intoarce nu mi-a apartinut niciodata. Cred ca asta e cel mai greu de acceptat, ca ai dat mai mult decat ai primit si ai fi putut sa primesti, ca visele tale s-au spart ca un pahar de clestar in mainile unei printese capricioase. Stiu ca iti spun in zadar si ca iubirea uneori refuza sa plece de acolo de unde s-a cuibarit adanc. Ramane ca tu sa faci ce simti…

  • Nevermore spune:

   Hm… voiam sa transmit altceva :). Anume ca ceva chiar ireal, neadevarat, poate aduce un zamet pe chipul cuiva. O promisiune, fie sincera, fie irealizabila, poate da putere cuiva, poate aduce bucurie si speranta… 🙂

 2. Iubirea-ncatusata in lanturi de robie
  E dorul ce schiaza prin viata zbuciumata,
  E tot ce ai, dar nici n-ai vrea sa fie,
  E licarirea noptii in trupuri adunata.

  Iubirea stransa in corset de dor
  E macinare vie a florilor sub vant,
  E vocea clipelor ce-n timpuri mor,
  E dans de val de tarmuri frant.

  Iubirea imbalsamata in durere,
  E roua alba a diminetii,
  E tot ce vrei si totusi piere,
  E tot ce vor cand scriu… poetii.
  Nevermore, aceasta este o poezie de pe blogul meu, la care am modificat ultimul vers, special pentru postarea ta, vers prin care cred ca am spus tot.
  Frumoasa melodia si… mergi inainte, stapanesti stilul.

 3. liana spune:

  Tema:De scris un roman a carui intriga sa fie firul ce leaga multe din postari.Poti;cred ca poti!Daca vrei….poti..

 4. liana spune:

  Te-ai speriat,ai amutit?Am trecut prin fata geamului tau si erau storurile trase…

  • Nevermore spune:

   Aaaa, nu…. daca ma sperii nu trag storurile. Am profitat de vremea faina si de zilele astea libere. Adevarat, am neglijat alte aspecte, dar la iarna as fi regretat daca ratam ocaziile :).

 5. Araceli spune:

  De ce sa te sperii? 😀 Foarte bine ca te bucuri de vacanta.

 6. liana spune:

  O varianta populara ,autentica,pentru:traieste clipa! Niculino,hai la film! -Nu am,fa,timp. -Proasto,timpu trece,amintirli ramane!

 7. liana spune:

  Inteleg ca tema nu e tema,ci un proiect al tau.Perfect!Se va realiza cu siguranta.Va fi un succes!Vacanta plina de frumos si bucurii!

  • Nevermore spune:

   Mi-am propus sa fie gata vara viitoare. Succes? Intr-o tara in care se citeste Libertatea si CanCan? Ma indoiesc. Va fi doar o ambitie implinita :). Vacanta e superba, multam fain!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s