Patriotică

Era o vreme în care chiar credeam în muzica asta patriotică, mi se înfierbânta sângele în vene şi mai că nu îmi venea să trec Carpaţii. Şi acum îmi vine, da’ aşa, să îi trec definitiv încolo, spre vest, unde oi vedea cu ochii. Cred că ne scârbim cu vârsta, nu că patriotismul se mai potoleşte cu trecerea anilor. Şi, deşi încep să mă cam ruşinez de poporul ăsta, nu mă pot abţine să nu îi urez să trăiască exact aşa cum merită. Sic transit… Muzica!

Reclame

8 comentarii la “Patriotică

 1. Night-elf spune:

  Of of of… naduful asta demn de o cauza mai nobila! Hai la multi ani deocamdata si sa fim sanatosi, ca de sfada o sa avem timp! Noroc!

  • Nevermore spune:

   Night-elf, cu intarziere, la multi ani si sa fim sanatosi. Naduful se manifesta unde si cum poate, pentru ca tare ma tem ca in tara asta de multa vreme nu mai avem cauze nobile pentru care sa luptam.

 2. oana spune:

  dar tu ce faci ca lucrurile sa intre pe un fagas normal, ca eu, zau, nu prea cred ca fac ceva…..

  • Nevermore spune:

   Oana, in stadiul actual nu mai fac altceva decat sa ma ingretosez. Individul singular nu are sanse sa faca decat lucruri marunte. Si uniune in spirit si in gandire… de unde, daca romanul nici nu isi poate astampara foamea? Aia fizica, cea intelectuala abia de mai exista!

 3. Night-elf spune:

  Man, hai sa fim seriosi, eu nu stiu pe nimeni care n-are cu ce-si astampara foamea. Iar aia care chiar sunt in situatia asta nu sunt in asa mare proportie incat sa zici ca „romanii” n-au ce manca. Iar pentru multele rele de care ne tot plangem si nu facem nimic sa le indreptam suntem direct responsabili, cam asta e adevarul.

  • Nevermore spune:

   Night-elf, in principiu sunt de acord cu tine, suntem responsabili pentru relele pe care nu incercam sa le indreptam. Cunosc cateva cazuri care dovedesc ca in tara asta saracia incepe sa devina din ce in ce mai lucie, dar la fel de adevarat este ca ele nu reprezinta regula. Si nu faptul ca s-ar putea ajunge sa moara cineva de foame este suparator, ci acela ca, oricat s-ar zbate sa scape, probabilitatea mare este sa nu reuseasca.

 4. Night-elf spune:

  si mai e un fapt interesant: nu e 1 Decembrie de la Dumnezeu sa nu aud ce popor de rahat suntem, si in ce tara de rahat traim, si ce ticalos e basescu. Mai oameni buni, e sarbatoare ca sa ne bucuram, macar atata. Avem 364 de zile in care sa ne vaitam daca de altceva tot nu suntem buni.

  • Nevermore spune:

   Night-elf, mie nu mi se pare interesant, mai degraba obositor… In viata oricui exista anumite borne, un moment in care ne facem autoanaliza, poate chiar autocritica, si pentru poporul roman acest moment este 1 decembrie. Suntem popor de rahat, desi nu am fost intotdeauna si nici nu ar fi trebuit sa ajungem. tara nu e de rahat, Basescu este doar actualul naufragiat pe culmile puterii. Nu este el de vina pentru prostia si lenea noastra. Si de acord, in zi de sarbatoare ne punem hainele frumoase si iesim pe promenada. Dar sa o facem cu demnitate si nicidecum ascunzand gunoiul sub covor!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s