Concluzie de pre-sărbătoare

         Se spune că nu aduce anul ce aduce ceasul. Dar dacă nici ceasul nu aduce mintea de pe urmă a românului… Cel puţin aşa mi se pare, că ultimul ceas, respectiv ultimul an nu au schimbat mare lucru în atitudinea pur românească a plăvanului populator al spaţiului carpato-danubiano-pontic.

         Respectăm mereu acelaşi principiu, primim să se revizuiască, dar nu schimbăm nimic prin punctele esenţiale. Şi, în acelaşi timp, să se schimbe primim, dar nu suntem de acord să revizuim pe ici pe colo.

         Profesorul de istorie de care aminteam în treacăt prin vara anului trecut, cel care îmi spunea că nu e bine să porneşti război (chiar şi ideologic) împotriva propriului popor, mi-a spus cu câteva luni în urmă, la adresa românilor, nişte cuvinte pe care pudoarea îmi interzice să le reproduc. S-a schimbat… iar eu mi-a revizuit atitudinea. Nu sunt adeptul renunţărilor, dar, în acelaşi timp, am un dram de intuiţie care îmi cam spune când trebuie să mă resemnez.

         Aşa că, române, îmbracă-ţi hainele de sărbătoare, să fii gata de-o fasole cu ţuică, mâine-i zi de sărbătoare. Şi, vorba cântecului, “With my cunning and with my stealth I don’t need a brain”! Adică, suntem români, la ce ne mai trebuie creier! Aşa-i, dom’ profesor?! Doar muzică, tot de cârciumă infectă, logic…

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s