Odisee cinică

          Care este cel mai nebunesc lucru care ţi s-a întâmplat? Mie femeia. Femeia, în general, nu este doar cel mai nebunesc lucru… Femeia este nebună. Poate de aceea nu o pot înţelege, pentru că mintea mea, limitată de lipsa nebuniei, nu este ca a ei.

            Femeia nu este doar nebună, este şi ciudată. Îi poţi naviga în suflet pe oceane de necuprins, i te poţi căţăra pe creste de munţi sălbatici, îi poţi descoperi peşteri întunecoase şi izvoare răcoritoare, pentru a constata, surprins, că totul este o zugrăveală a unui tablou perfect limitat de o sticlă.

          Sticla limitează. Închide spaţiul în timp şi timpul într-un ochi care îl poate vedea, oricând, aşa cum a fost şi nu mai este. Sticla împiedică lichidul să curgă, şi îl eliberează zgârcită, pe gât, în picături, ca un străjer care îi permite întemniţatului să îşi facă, vreme de câteva minute, plimbarea zilnică.

            Femeia este o sticlă, pentru că sticla nu numai limitează, dar şi reflectă. Reflectă iluzii, dorinţe şi speranţe, imagini-proiecţii de viitor de vis, şi însuşi sinele aceluia care are curajul şi îndrăzneala de a o privi în faţă fără să rămână împietrit.

            Mă lăudam odată, cuiva, eu nu am păr în cap, sau pe cap (cum preferaţi), ci şerpi – şi asta o cred, pentru că li se întâmplă multora care mă privesc să rămână împietriţi. “Poate că e nebun”, aşa spunea cineva despre mine de aceea, dar mai ales de dragul meu, am studiat şi posibilitatea aceasta. Nu este reală, în primul rând, şi foarte important, pentru că nu sunt femeie. Deşi, este ciudat amalgamul de poveşti pe care oricine îl poate întâlni în propria viaţă – să împietreşti lumea deşi doar speri, din nouă în nouă ani, că anul viitor o să ajungi acasă. Şi dacă ajungi… să îţi găseşti femeia ţesând pânze pe amintiri uitate-despletite ale celor care ţi-au fost cândva.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s