Gând

         Probabil am început să caut din clipa în care am ajuns pe pământul ăsta, fără să ştiu ce caut şi unde să o fac. Probabil că am mers orbeşte prin viaţă, cu privirea mereu înainte, fără să privesc în dreapta sau în stânga, stabilindu-mi ţeluri anume pe care, atunci când le atingeam, le simţeam dărâmându-mă. Omul care nu îşi mai doreşte nimic nu mai are altceva de făcut decât să moară. Până când într-o seară din umbrele căreia s-au desprins nişte ochi sclipitori mi-am aflat adevăratul ţel: să îmi găsesc fericirea. De atunci am căutat-o, am luptat să ajung la ea, am aşteptat-o plin de dor şi am dorit-o sufocat de aşteptare. Nu ştiu ce zi este azi, dar m-am trezit spunându-mi că nu se poate ca razele ei, ale fericirii, să îmi mai stea prea mult ascunse şi că mă vor scoate din starea muribundă în care mă aruncaseră căutări pe care nici nu le mai înţeleg şi cărora nici nu le mai văd rostul.

          Nu există cadavre vii, aşa îmi spun mereu, există numai oameni care mor puţin câte puţin, care se pierd în iluziile dezamăgirilor spunându-şi că vor rămâne nesimţitori până când sufletul le va zbura spre înălţimi. De cealaltă parte se aşează, însă, nebunii. Aceia care hotărăsc să se zbată să scape din ghearele împietririi, aceia care cu fiecare suflare pornesc să caute, să aştepte, să spere, să îşi dorească lupta eternă, lupta dusă împotriva morţii închipuite. Există nebuni care nu renunţă niciodată la luptă şi hotărăsc să trăiască pentru că ştiu, pentru că simt că în rătăcirile lor vor găsi izvoare minunate din care să îşi răcorească buzele.

          Mereu mi-am spus când mă trezeam că trăiesc, că lupt, că nu am dreptul să nu găsesc ceea ce caut. Dar parcă astăzi sunt mai sigur ca oricând că visul mi-a deschis porţile către împlinire.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s