Noutăți muzicale

          O vreme am încercat să pun ceva minte în cuvinte. Am căutat o idee în stânga și în dreapta. Când alții dormeau, căutam cu disperare creier până și în măcelării. Brutarii îmi reproșau că-i las să moară de foame. Cârciumarii se plângeau că le golesc frigiderele. Oamenii se întărâtau că le plâng pe la mese. Nu mai apucasem de mult vreo femeie de țâțe, ca într-un roman prost, să o întreb: “Ți-ai construi fericirea pe nefericirea mea?” Nici ninsorile, nici femeile nu mai au farmecul de altă dată, îmi spuneam, ascunzându-mă în întunericul unor nopți prea vii pentru gustul adormiților întru gânduri. Și ascultam albumul ăsta nou pentru care îmi căutam vorbele cu minte, minunându-mă că mă atinge altfel decât o făceau altele în alte vremuri. Și atunci mi-am dat seama că dincolo de sens, unele vorbe nu au nevoie de creier. Doar de suflet. Abia atunci am fost în stare să caracterizez succint ce-mi auzeau urechile: “În sfârșit”!

Un comentariu la “Noutăți muzicale

  1. Balada Rock/ este pentru Răzvan – o formulă muzicală – care i se potrivește, atunci când tonalitățile melancolice, timbrul grav ori cavernos de-a dreptul, subliniază trăirile de exaltare, după care urmează – o cădere…
    ce să spun ?
    Am descoperit Carlal* s Dreams… și am avut revelația trecerii unor molecule de sânge slav, exaltat și stihinic. în venele cant autorului/ Și deși limba română părea zgrunțuroasă și chinuită, flagelată, expresivitatea / chiar prin alterare, mi –s-a părut remarcabilă. Mi-am zis : iată o sinteză reușită,.evident, datorită felului cum acest cant autor/ de fapt, pornind de la o temă melodică cunoscută ( Hai, vino iar în gara noastră mică – de Dan Spătaru lansată cu succes) se metamorfozează într-un discurs deșirant, în Hitul ,, să mă săruți dulce/ până la sânge,,.
    Gândesc că verificarea acestei analogii se impune!
    Constat că și coperta modificată a romanului,, Pedeapsa cerului ,, se află în concordanță cu mesajul baladei rock!

    ( Pasărea Rock/ din 1001 de nopți// constituie, s-ar putea soune/ o ipostază similareă emblematicului Reaven- din E A Poe!)

Lasă un comentariu